Zoeken in deze blog

02-01-2016, zaterdag - naar Khao Sok

We verkassen weer.
Nog en laatste foto vanuit onze badkamer.


Om acht uur worden we bij Last Fisher verwacht en de bagage haalt hij voor ons op. 
Dan is het even wachten.

 

 



Rond negen uur bestijgen we de langstaart en vervolgens dobberen we nog een half uur voordat de veerboot verschijnt. We stappen over de veerboot en óp die veerboot kopen we kaartjes voor vervoer naar onze volgende bestemming, Khao Sok. Dat gaat heel gemakkelijk! Er komt gewoon een kaartjesverkoper langs.

Het gedoe met die langstaarten (long tail boats, de Thai hebben het ook wel over longboats) en de veerboot hebben al meegemaakt toen we kwamen en enkele keren vanaf het strand bekeken. Het is vermakelijk en doet denken aan opnames van leeuwen die een prooi bespringen. 
De veerboot lijkt met volle vaart door te varen, de langstaarten kiezen posities en varen een beetje mee, de veerboot mindert vaart en de langstaarten maken snelheid en leggen aan bij de achtersteven, soms naast elkaar, soms aan weerszijden, soms allebei. 
Vervolgens verhuizen in snel tempo mensen en bagage van boot naar boot. Als alles gedaan is, laten de langstaarten los en maakt de veerboot vaart. Soms varen de langstaarten aan wal, soms wachten ze op de volgende veerboot - die van en naar Krabi-stad of Ao Nang komen hier vlak na elkaar langs. 
Het gaat vermoedelijk sneller dan wanneer de veerboot bij een pier zou aanleggen. Die pier is er overigens wel, maar aan de andere kant van het eiland, en het water is daar vermoedelijk erg ondiep.

Aangekomen in Krabi-stad (zijn we al geweest, zie boven, dus klein feestje van herkenning) gaat alles snel. Je zou het bijna efficiënt noemen als er niet tegelijkertijd een soort gezellige rommeligheid zou zijn. Een man controleert onze nota en verwijst ons naar de overkant, een reisbureautje (waarvan je er zoveel hebt). Een vrouw achter een bureau neemt het papiertje in en ziet dat we al de juiste stickers op ons hemd geplakt hebben gekregen. Dan is het even wachten maar na een kwartiertje verschijnt er een man die roept 'follow' en even lager zitten we in het busje.
Met dat busje (minivan, met airco) gaat-ie eerst nog wat meer passagiers ophalen bij een busstation even buiten het centrum. Dat duurt zo lang dat ik wat bananen en zo kan kopen. Eindelijk heeft hij genoeg passagiers en vertrekken we echt. Onderweg een lunchpauze.

 


Om half 3 komen we aan in Khao Sok.
Een straat met aan weerszijden winkeltjes en resorts, en een zijweg met nog meer resorts. Tot mijn verrassing lopen veel toeristen in strandtenue, maar ja, door het ontbreken van frisse zeewind is het hier nog warmer als aan de kust.
Het busje stopt precies voor Morning Mist Resort. Daar hebben we een huisje met uitzicht op de rivier. Een betonnen bungalow met een koelkast en (voor het eerst) airco, en een ventilator. De rivier is een ondiepe, snelle stroom, waarover van tijd tot tijd kayaks met toeristen en een peddelaar langskomen.
Aankomst op Morning Mist. Bagage wordt naar het huisje gebracht.

Morning Mist is mooi aangelegd. Een enorme tuin, met veel bloemen... 

  


   

 

 

 

 


... en vogels (en mieren), huisjes op ruim voldoende afstand van elkaar, met uitzicht op de tuin en soms de bergen, en aan de rivier dus de rivier. Het restaurant heeft een goede keuken,

 

en er is een zwembadje, waar Hettie meteen gebruik van maakt. De wifi reikt helaas niet tot in ons huisje.


We maken voor het donker wordt een oriënterend wandelingetje naar de ingang van het natuurreservaat. Horen gibbons. Huur motobike wordt nog spannend. Overal schrijntjes met offerandes, we zijn hier duidelijk buiten islamgebied en onder boeddhisten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten