Zoeken in deze blog

16-12-2015, woensdag - naar Koh Yao Noi

's Morgens vergeefse speurtocht naar winkeltje voor goedkope sim-kaart. Leuke marktjes en winkeltjes.

Vervoer gaat probleemloos. De speedboot is half open, dus met frisse
Iucht, en ook het indrukwekkende gebrul van de vier Honda-buitenboordmotoren. Even reclame maken, tenslotte rijd ik momenteel Honda:


Op Koh Yao Noi brengt net zo'n taxibakkie ons naar Pasai Beach, waar we via Booking.com een bungalow bij Pasai Beach Lodge hebben gereserveerd.

Blijkt goede greep. Mooi, van bamboe en hout gemaakt huisje op poten, met erachter een badkamer, d.w.z. een overdekte, ommuurde en betegelde ruimte met een wastafel, een wc met handdouche en een douche.  In het huisje een bed met klamboe, een alkoof om spullen in te zetten, een tv (!) en een koelkast. Van die koelkast hebben we dankbaar gebruik genaakt, de tv bleef uit. De wifi deed het drie van de vijf dagen, de laatste twee was er een storing en gingen we naar de entree voor onze digitale communicatie.
De bungalow is er een van tien, in twee rijen langs een pad met veel struiken en bomen en voldoende afstand van elkaar. In de bomen onze eerste honingzuigers (sunbirds), en veel prachtige grote vlinders.
Bij de entree staat permanent een ketel heet water en een voorraad nescafe en thee.





Hup, straat over en de zee in. Daarna laten we ons verleiden tot een massage.
En op pad, te voet ons straatje verkennen. Verrassing in een boom: twee neushoornvogels (great hornbill). 


Verder: een eastern marsh harrier (circus spilonotus), huismussen die ringmussen blijken te zijn (!), common minah, maar die is inderdaad zo gewoon dat ik hem verder niet meer vermeld.
Einde middag een plensbui. Daarna trekt de lucht weer open.

's Avonds sjiek gegeten bij Rice Paddy, met goede wijn (voor een Europese prijs). Voor het eerst en waarschijnlijk het laatst: krokodil op het menu, op zijn Thais bereid.

Hieronder een kaartje van het eiland. Pasai Beach Lodge zit ongeveer onder de dd van Rice Paddy, zuidoost (ofwel: rechtsonder).


Geen opmerkingen:

Een reactie posten