Zoeken in deze blog

17-12-2015, donderdag

Dit is mooi opstaan. Een tuin vol boompjes, bloemen, vlinders en vogels. Een van de soorten honingzuigers gedetermineerd (met Birds of Thailand van Craig Robson) als roodrughoningvogel (vrouw, scarlet backed flowerpecker, dicaeum cruentatum), maar de meeste zijn groenrughoningvogel (olive backed flowerpecker, prionochilus olivaceus, volgens Wikipedia endemisch in de Philippijnen, maar onze Birds of Thailand vermeldt hem toch ook). 
Achter onze tuin wat huizen, water, bos, koereigers, tortelduiven, o.a. parelhalstortel (spotted turtle dove, pilopelia chinensis) en veel niet thuis te brengen gezang, de grote koekal (centropus sinensis) met zijn koe koe koe koe koe koe koe, en ook weer dat regelmatige pu pu pu pu dat we niet hebben weten te determineren.

Ons straatje.



We huren meteen een motobike, zeg een scooter, een oude Honda. Prima ding, maar (blijkt later) wel zo zuinig  afgesteld dat hij nauwelijks stationair kan draaien. Na wat onderhandelen: 500 B voor drie dagen. (Uiteindelijk werd dat 1000 B voor vijf dagen. Zo'n scooter is eigenlijk onmisbaar.)



Ons huisje...
De tuin

... en de bloemen:











Op naar het dorp. Wat inkopen en koopjes (kleding). Bij de 7-11 koopt Hettie een thai-simkaart. De 7-11 is een grote supermarktketen in Thailand (met overal hetzelfde deurbelletje). Een begrip, ook voor toeristen. De naam slaat op de openingstijden. Op Koh Yao Noi staat voor de 7-11 de enige pinautomaat die buitenlandse kaarten accepteert. Helaas verkoopt deze 7-11 geen bier en whisky. (Die in Krabi-stad wel, ben ik nu blij mee.) Een Chinese kledingwinkelier heeft wel bier in de verkoop. Op de achtergrond in zijn winkel Chinese muziek.

De zee. Lunch bij de buren, het restaurantje van Pasai Cottage. (Hun hutjes zien er ook niet verkeerd uit, maar de onze zijn mooier.)


Einde middag opnieuw een plensbui.

's Avonds gegeten bij de vrouwen van Kaia. Heerlijk, alleen jammer dat ze geen alcohol serveren.
Hé, een vrucht die niet kennen... (geow mangon, 'dragon fruit'). (Zie Fruit van Thailand.)



Daarna veranda. We determineren een zwartkeelhoningzuiger ofwel black throated sunbird, aethopyga saturata, ontdekken het geluid van de gecko (die zijn eigen naam roept, een onomatopee) e.d.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten