Zoeken in deze blog

24-12-2015, donderdag - een woud en een marktje

Met opzet hadden we voor 28-12 tot 2-1 niets geboekt, we waren er niet zeker van of Sun Moon ons zou bevallen.
Achteraf blijkt dat zowel verstandig als onverstandig. Verstandig, want Sun Moon bevalt ons best voor enkele dagen maar niet voor heel lang. Onverstandig, want juist de periode rond de jaarwisseling is erg druk en die hadden we beter wel kunnen vastleggen, blijkt ons.
Enfin, ik vond nog twee opties en die gaan we vandaag onderzoeken. Eerst even in zee en dan op naar het noorden.

Onderweg gaan we een waterval en grot opzoeken.


 


 

 



 


Mocht je denken dat er op de achtergrond een alarm staat te gillen, of een zingende zaag - het is een soort krekel, begrepen we. Luister. Ook naar de beek. Of nog eens, samen.

 

Een leerzame tocht. Optie 1 (The Tropic Circle) vinden we helemaal niet en die leek ons eigenlijk al niets omdat er een stel hotels tussen resort en zee zouden liggen en omdat ze alleen stenen bungalows met airco hadden.
Optie 2 (Phuhaya Resort) vinden we na enig zoeken wel: een rijtje bungalows tussen bebouwing, in een grasveldje. Dat lijkt ons ook niets, hoe goedkoop het ook is. Ook vonden we een oude, al vroegtijdig afgezegde boeking: Diamond Sand Palace, tip van een vriendin. God, we zijn blij dat we daar niet in terechtgekomen zijn. Een rij bungalows (behoorlijke, dat wel) aan een stenen straat, achter een druk restaurant (Coral Beef). Aan een overvol strand. Niet onze smaak...
We eten wat in Coral Beef en gaan weer terug.  

Nog een leuk marktje onderweg, kleding, huishoudartikelen, groente, fruit en ook vis en vlees met vliegen.

  

 
Hoe het klonk? Zo.

Lezen op onze veranda. 



Rust, geen apen.

We besluiten voor die open periode niet op Lanta te blijven en vinden iets op Ko Jum, een eiland (koh of ko = eiland) waar niets te doen is. (Ook een tip van een vriendin, niet dezelfde.) Heerlijk lijkt ons dat, een eiland zonder drukte. Op Booking.com blijkt alles uitverkocht behalve een Last Fisher Resort. Snel geboekt, dat is dat.


Op het strand voor de middelste bar (de meest lawaaiige) een feestje, met kinderspellerjes en vuurdansers. Leuk om even bij te zijn.






 Ja, dat is waar ook... Morgen is het Kerstmis!






Geen opmerkingen:

Een reactie posten