Zoeken in deze blog

20-12-2015, zondag - naar Koh Yao Yai

's Morgens zwartkuifbuulbuul (black crested bulbul, pycnonotus flaviventris) en gestreepte buulbuul (striated bulbul, pycnonotus striatus). En ook weer visarenden.

Vandaag gaan we naar het buureiland Koh Yao Yai. (Yai is groot, noi is klein. Koh is eiland.)
De scooter wordt door vier gezonde Thaise jongens op de langstaart gezet, idem aan de andere kant uitgeladen. Baba (ik) en Mama mogen toekijken.



Op Koh Yao Yai o.a. grote zilverreiger (ardea alba (modesta)), oostelijke rifreiger (pacific reef egret, egretta sacra), kraai (gehoord, ws. corvus splendens, house crow), hop (upupa epops). 



Op het strand in het dorpje op de zuidpunt (Baan Thab Tai) spreken we een jonge man met beginnend barretje zonder naam en we drinken er kokosnootsap. Hij staat er net, we zijn zijn eerste klanten en gaan op de foto. Hij ook.


Dit dorpje staat nog aan het begin van zijn toeristische ontwikkeling. Zie het strand:


 We eten prima bij restaurant White Sand Beach.

Op de terugweg willen we langs de andere kant. Dat betekent: een uur ploegen over een zanderige, kuilerige hobbelweg vol stenen en heuvels. Daarbij vergeleken was Long Beach kinderwerk. We komen uit bij een verlaten prachtstrand. Hoewel, er is één kraampje, wat bewijst dat er wel eens mensen komen.


We zijn net op tijd, dat wil zeggen vóór zonsondergang, dus om een uur of vijf, bij het veer. We zien er de aankomst van een vissersboot. Hier, proef maar, en we krijgen wat van die piepkleine visjes, je kan ze zó opeten. We doen het.






Weer tillen gezonde Thaise jongens voor Baba en Mama de scooter in en uit de langstaart.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten