Zoeken in deze blog

04-01-2016, maandag - naar het meer, langs een markt

Om kwart voor 9 staan we klaar voor de excursie. Een busje brengt ons, en nog acht andere gasten, naar de Ratchapraphadam, met onderweg een stopje bij een leuke lokale markt, in vermoedelijk Khon Tang Lao. 


  








 

 



 











                                     


Rond 10 uur komen we aan bij de Ratchapraphadam. Daar ziet het er lekker toeristisch uit.



Om kwart over 10 worden we bij de de  in een langstaart geladen, met gids,


en deze boot brengt ons met grote snelheid (dus bijhorende herrie) over het Cheow Lan-meer vaart, langs enkele mooie plekken. Vervolgens stappen we uit bij een strandje. Van daar wandelen we naar een andere zijtak van het meer, en daar moeten we even wachten voor een bamboelangstaart ons naar een grot brengt. Na die grot weer retour, terugwandelen, terug in de langstaart, en naar een rijtje huisjes met restaurant. Copieus middagmaal, tijd voor een eindje kayakken en zwemmen. 


Hier meer foto's.

Terug in de langstaart, en met dezelfde vaart retour instapplaats. Winkeltjes kijken, busje in, en rond half 6 zijn we terug in Morning Mist.

We hebben overwogen om dit uitstapje zelf te doen, per scooter, naar een advies van Travelfish. Maar al tijdens de heenrit dacht ik: dit hadden we nooit gehaald. Te veel leuke zijweggetjes en marktjes onderweg. En om bij die drukke instapplaats zelf zo'n langstaart te charteren was vast niet makkelijk geweest. Meer iets voor buiten het hoogseizoen.

Vogellijst: o.a. brown shrike (lanius cristatus), chinese pond heron, gisteren paradise flycatcher (Terpsiphone paradisi).


We weten voor morgen een scooter te regelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten