Zoeken in deze blog

31-12-2015, donderdag - verhuizing, lampionnen, vuurwerk

Op oudejaarsdag in een bijna warme zee liggen en naar kokospalmen kijken...

Hoewel, kokospalmen zijn er hier niet veel, er zijn vooral andere bomen, schaduwrijke loofbomen, ook veel rubberbomen.

We moeten vandaag ons huisje verlaten. Oude Lamp biedt aan dat we naar een andere bungalow kunnen, als Laatste Visser akkoord gaat. Er volgt overleg met Laatste Visser. Die roept eerst iets over annuleringskosten Booking.com betalen, maar als hij begrijpt dat we hem betalen, is hij meteen akkoord, hij begrijpt dat dit 'more convenient' is.

Dus we verhuizen naar een ander huisje, ook met uitzicht op zee..

 


Lijkt sterk op het voorgaande, maar staat dichter hij zee en in de blauw betegelde badkamer groeit een boom en kijken we omhoog naar de bladeren - een droombadkamer in dit klimaat, nou ja, vooral in het droge seizoen natuurlijk.

 




Hoewel, het moet in het hete natte seizoen geen straf zijn om bij wijze van douche de regen over je heen te laten stromen. Daarna stap je op je gemak onder het afdak of in de kamer en droog je je af.

's Middags gaan we andermaal naar onze vrienden, deze keer langs de gangbare route. Kost een klein half uur. Bizar natuurlijk, want hemelsbreed liggen de twee stranden amper een kilometer of twee van elkaar. Over het strand lopen is echter geen optie, want ertussen wacht moeilijk begaanbaar oerwoud.



's Avonds lezen we wat, eten we wat bij Oude Lamp, zien vanaf onze plaats een krabbetje uit het zand komen...

 
                                          


... en rond tien uur gaan we het strand op. Er worden overal vuurlampions opgelaten.

 




 


Bij Oon Lee Resort (in de noordhoek van het strand) is een feestje gaande waar we niet heen gaan, bij Ko Jum Resort (zuidhoek) is het feest met een live bandje waar we wel even bij zijn, ook handig wegens wifi-nieuwjaarswensen en zo, en tegen twaalven wordt overal vuurwerk afgestoken. Op het strand kunnen we ook meegenieten van het vuurwerk en de slierten vuurlampions die vanaf Freedom Resort worden afgestoken. Tussen ons huisje en Last Fisher zit een Pools stel dat een eigen vuurtje heeft gebouwd. We gaan ze een gelukkig nieuwjaar wensen. We zijn meer dan welkom, ze hebben wijn en het wordt een vrolijk gesprek over economie (ja, dat kan). Uiteindelijk keren we om half twee 's nachts terug naar ons huisje.

 




  

                               

Einde 2015...






Geen opmerkingen:

Een reactie posten