Zoeken in deze blog

29-12-2015, dinsdag - verkenning van dorp en tempel

Uitzicht vanaf terras Last Fisher Resort.

We lopen richting dorp om een scooter te huren. Dat lukt, een stevige Honda Click, we zien er heel veel van rijden. Zien onderweg een visarend (Pandion haliaetus) prachtig in de zon zitten. (Waarbij ons opvalt dat de oogstreep ontbreekt.)


We verkennen het zuidelijk deel van het eiland. Dit (zeggen de gidsen) 'slaperige visserseiland' blijkt al een aardige toeristen-infrastructuur te hebben. De ATM ontbreekt nog, de winkeltjes zijn er al. Hettie koopt een mooi jurkje en ik noteer dat er in een Chinees supermarktje whisky wordt verkocht. Altijd handig om te weten.

 


  

 

 

 

 

  

 


Op een zandpad richting zuiden staan naast elkaar een moskee met school en een boedhistische tempel met school. De moskee laten we voor wat-ie is.
Als we het tempelterrein oplopen, nodigt een vriendelijke monnik ons uit om de beelden nader te bekijken en om in een apart kapelletje wierookstokjes op te steken voor de drie beelden daar: Boedha in het midden, twee boddhisatva's (neem ik aan) ernaast. We doen het, keurig in stijl.

 

 

 

Doorrijden brengt ons bij het mooi gelegen (maar dure, leren we later) resort Freedom, op de zuidpunt van het eiland. 

Ernaast een resort met hetzelfde mooie strand en veel ruimte, maar de huisjes zijn wel erg basaal, zelfs een ventilator ontbreekt. Er zijn er drie vrij. Dat laten we zo.

Hier een kaartje van het eiland:



De bungalow van Oude Lamp voelt al als thuis. En het restaurant mag er ook zijn.

 


Ik lees Schaduwkind uit en begin aan een gevonden boek, To kill a mockingbird, van Harper Lee, een classic. Oude Lamp heeft namelijk een bibliotheekje van achtergelaten boeken. Daarin ook een boek met opstellen over de politiek in Thailand, ik lees geïnteresseerd de introductie en weet weer iets meer over Thailand, geel- en roodhemden. Het boek stamt uit 2010 en de sombere conclusie is dat Thaise politici er niet in slagen om de tegenstellingen onder de bevolking te overbruggen.

Later heb ik het erover met meneer Oude Lamp en we concluderen dat het goed is dat de koning, zij het ziek, nog leeft. 'Nobody knows what is going to happen when he dies.' De kroonprins mist het aanzien dat zijn vader Bhumibol (Rama VI) heeft.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten