Zoeken in deze blog

25-12-2016, vrijdag - naar Lanta Oude Stad

Vandaag gaan we naar Lanta Oude Stad. Eigenlijk telt die maar één interessante straat, met allerlei winkeltjes, en restaurantjes op palen in zee. 

 


In zo'n restaurantje drinken we even wat. (De zoveelste heerlijke shake.) 

  

                       



De zwaluwen op de palen lijken net boerenzwaluwen, maar we determineren ze later als pacific swallows (Hirundo tahitica).



De koning waakt ook hier over zijn onderdanen.

                                        



Toevallig vindt er ook nog een uitvaart plaats, op zijn boeddhistisch. Daar nemen we even met gevouwen handen aan deel, ook om foto's en geluidsopnames te maken. We worden meteen uitgenodigd om te zitten.

 

De dodenwake klonk zo.


Nog verder is een dorp waar de zogenoemde zeezigeuners zouden wonen. Het ligt vast aan ons, maar wij zien geen verschil met de Thai die we tot nu toe zagen. 

Helemaal aan het eind van de weg ligt een resort met een klein strandje, een soort houten pier en, jawel, een sauna! Hoe bestaat het... hier 's middags even rondlopen in de zon levert al een sauna-effect op.


 

 

Terug...

 

... naar Oud Lanta, voor een kokosnoot. Let op het bord: dat is geen Thai...





 

                             

En even verder wandelen in Oud Lanta.











Hét vervoermiddel:



Einde middag regelen we bij de alerte en opgewekte, hartelijke jonge vrouw van Samita Travel Agency, achter de middelste bar, treintickets.
Het spoor blijkt in Thailand ouderwets vergeleken bij andere vormen van transport. Er is niets digitaal te regelen, het gaat per telefoon en de tickets worden per post verstuurd: de nachttrein van 6/7 januari van Surat Thani naar Bangkok. 
We zullen zien wat het ons brengt. Op zijn best kunnen we een halve dag op 7 januari het Thaise landschap aan ons voorbij zien glijden. Op zijn slechtst brengen we de hele avond van 6 januari door in een heet chaotisch station om te wachten op een vertraagde nachttrein. Misschien wel allebei...

 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten