Zoeken in deze blog

27-12-2015, zondag - kanoën en een aparte dierentuin

Vandaag gaan we kanoën. Uiteraard na het langzaamaan gewone ritueel, de ochtendduik in zee en zo.
We rijden naar de Thung Yee Pheng-pier, die ligt aan het uiteinde van de Mangroveweg en dat is een aftakking van de hoofdweg noordoost. 
Twee jongedames in een hokje vertellen ons opgewekt wat de mogelijkheden zijn: rondgevaren worden, een rondje lopen of een kajak huren. Wij huren een kajak voor een uur (600 baht, wat we best veel vinden) en gaan daarmee het mangrovewoud in. Linksaf, en dan rechtsaf een kreek in die steeds smaller wordt, met vele nog smallere zijtakken. Op een bepaald moment kunnen we haast niet verder en keren we om.

 





Leuk tochtje, en een nieuwe vogelsoort, een wulpachtige die we later determineren als een regenwulp
(whimbrel, numenius phaeopus), die hier kennelijk aan het overwinteren is. Dat is dan ook wel (naast de onvermijdelijke visarend) de enige vogel die we zien. O.k., vooruit, wel tweemaal. Foto nemen lukte helaas niet.
We eten wat in het Thung Yee Pheng-restaurant, een boot, met zes waterkuipen met spectaculaire vissen...


 

  


... en stoppen op de terugweg bij wat op de kaart staat aangeduid als Butterfly Garden.
De toegang kost 100 B, maar vooruit, met zijn tweeën voor 150 B kan ook. De eigenaar-gids, een man van gewicht...


... leidt ons door zijn ja, hoe zullen we het noemen, minidierentuin annex  botanische tuin annex mini-openlichtmuseum. 
Ik noem wat 'highligts': een stenen bad met schildpadjes, kooien met een op en neer rennende eekhoorn, een ons stil aanstarende kerkuil, een grote arend, een visarend, een kuifarend, een wild heen en weer vliegende koekal, twee droevige civetkatten die zich verschui len in een opgehangen rioolbuis, en verderop een lampong-aap, twee 'gewone' apen aan de ketting (attention, they bite), een rijstmolen, een modderbadje met twee buffels, en een tuin met ananas, papaya, banaan en chilipeper (gekweekt in wc-potten), een soort kas van kippengaas met planten en wat vlinders, jawel, en aan net eind een cashewnootboom en een kurkumaplant.
Een aparte belevenis dus en in diverse opzichten leerzaam.
Hier de foto's.


We steken het eiland over en gaan op zoek naar een topstrandje, getipt door een vriendin. We vinden het na enig zoeken en ja, we hebben zowaar in ons blote kont gezwommen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten