Zoeken in deze blog

23-12-2015, woendag - Nationaal Park Koh Lanta en een Thaise hulppost

Vandaag gaan we naar het National Park. Uiteraard na eerst in zee te hebben gelegen en zo, en ons ontbijt te hebben genuttigd: deze bungalow was inclusief ontbijt. De olifant was extra, vandaag.

 

We krijgen een ongewenst Amerikaans Ontbijt met knakworstjes en als we dat afwijzen komt er helemaal niets tot mevrouw Tum ingrijpt. Het duurt twee dagen voordat we duidelijk weten te maken wat we wél willen. Eigenaar Tum en zijn vrouw willen best wat maken van hun Sun Moon, maar hun personeel is onder de maat. Nergens te zien, of heel traag (ook van begrip).

Het Nationaal Park heeft één pad (trail). Dat is een rondwandeling van een uur, en absoluut de moeite waard. Wij zijn met 11 uur eigenlijk al te laat, dit pad moet je lopen vlak na zonsopgang. Weinig beesten (wel apen!), maar veel oerwoudvegetatie. Hier en daar bordjes met uitleg, de meeste zijn nog leesbaar. Toegang 200 B p.p. 
Mooie stranden, een kampeerterrein waar geen enkele tent staat maar wel een net gebouw met douches e.d. en een informatiecentrum met allereerst een enorme hal met een levensgroot portret van de koning. Met wat zoeken vinden we nog een juffrouw die informatie zou kunnen verstrekken. Helaas spreekt ze alleen Thai.

 

 


Hier nog wat meer foto's.

Even terug naar het noorden een maaltijd in een testaurantje op een klif met uitzicht op zee, hadden we gezien vanuit de taxi. 
Bij het vertrek haalt Hettie haar been lelijk open aan een haak van de scooter. Ze bloedt hevig. Personeel schiet te hulp maar kan er weinig mee. We binden met een touwtje wat servetten op de wond en gaan op zoek naar een hulppost. Die vinden we na zo'n tien kilometer, een dorp met een 'nurses practitionary'. Daar blijkt de wond mee te vallen: 'it is not deep'. Hij wordt deskundig schoongemaakt en verbonden door een Thaise verpleegster en haar assistente en krijgen we desinfectiemiddelen en wondpleisters mee. Kosten: 1700 B. Op de terugweg zien we minstens twee andere hulpposten die ons eerder helemaal niet opvielen...

 
Been vóór en na behandeling.

En hieronder een kaartje van Koh Lanta. Sun  Moon is helemaal in het zuiden, ongeveer bij de rode stip.







Geen opmerkingen:

Een reactie posten